du är stark

Forsätt kämpa, Emelie! Du är oerhört stark.
Styrkekramar till dig, och alla runt omkring dig! ♥

jag är så grymt jäkla dålig

jag vill ingenting
förutom att göra & spela musik, men samhälleprovet kan gå och dö


genrep

God kväll!
Igår var jag inte hemma någonting, galet fullt upp - men jag är otroligt nöjd med dagen!
Jag var på Eurovision genrep (till semifinalen som ska vara idag) igår med massvis från skolan. Jag tyckte själv vi fick bra platser, men det var ju liiiite konstigt att veta att man själv har stått där på scen, gjort vissa nummer där. Och att man har stått ganska ensam där som då stod flera 100 människor (svårt med "ögonmåttet" faktiskt, jag har ingen aning) och det kommer ju vara gaaaanska fullt ikväll! Skitkul!
Kan dock säga att arenan kommer se mycket större ut på tv än vad det egentligen är!
Petra Mede är en mycket bättre programledare än vad jag trodde, hennes engelska är en av de bästa som vi har hört i Eurovisionsammanhang som inte pratar engelska i första hand, haha. Så vi ska absolut inte skämmas, haha!
Öppningsnumret kommer vara så fint så jag kommer gråta i ett hörn. Håll på att gråta igår också, men jag filma in det själv med min mobil (vill inte höra mig böla i telefonen...) och det satt någon främling på ena sidan av mig... Men Gud, jag fick gåshud när jag såg det jag spela in. Shiiieeeeet. Jag fick se Loreen live, Sveriges snyggaste kvinna, med sjukt begåvade barn. De jag grät till redan i melodifestivalens final. Varför har jag blivit så himla blödig för? Inte okej.
Vad tror jag egentligen om ikväll & vilka hoppas jag kommer vidare?
Ja, jag har ju mina favoriter, lite här och där. Belgien är min absoluta favorit haha, och han är så söt. Dör. Så han måste typ gå vidare i mina ögon. Hans låt är ju bra den med! Jag hoppas på topp tio i finalen! (Kolla in Love Kills - Roberto Bellarosa ikväll!)
Sen Moldavien, O Mie med Aliona Moon, tycker jag är skitbra! Och coolt nummer, dansare gör typ allting snyggare. Fint och kolla på liksom, heeeh.
Österrikes diggar jag, gillar lite sån musik. Kul att sjunga själv, har dock sett att en del inte riktigt gillar henne. Men hon kommer vara först ut ikväll bland de tävlande och det är en bra låt att börja med!
Självklart kommer ju Danmark med, bra låt - och favorittippad, big time!
Sen Litauens låt är ju sådär, men bara för jag köra i den så hejar jag lite extra på den. Och Andrius, som är lead singer, är ju så söt. Och han har jobbat grymt med sina ögonbryn, så de inte går upp och ner hela tiden, haha, good job!
Montenegros låt är rätt kul & man går igång lite, om man känner för det, men jag stör mig typ på att vi gjorde det bättre i skolan - Molly är ju så grymt jävla bra. Ångrar att jag inte sa det till henne innan, eftersom hon inte går på skolan längre så kan jag ju inte säga det nu. Attans.
Aja, lycka till till alla bidrag & tävlande idag (som om de läser det här, särskilt på svenska - JAAA)!
Jag kommer sitta klistrad..

Eurovision

Alltså, jag har varit med om något galet stort egentligen så jag tror inte jag förstår det själv egentligen.
Jag var "bara" med i kören, i tre olika låtar (Litauen, Makedonien & Israel) men jag är ändå så glad för att jag fick vara med i en sån stor produktion! SVT, Eurovision, allt.
Jag har mitt "pass" i min minneslåda inne på mitt rum, ett sånt pass man behövde för att komma in i själva arenan. Vi gick nog alla lite vilse när vi var där inne, men om man har ett lokalsinne som mitt så går det ganska bra ändå, haha
Om det är någon som inte riktigt förstår om vad jag snackar om så är det något som kallas "stand-in rehearsals", som vår skola fick äran att hålla i denna gången.
Stand-in rehearsals är alltså sånna som efterliknar de riktiga tävlande så bild och ljud ställs in så det redan är klappat och klart när då de "riktiga" artisterna kommer, istället för att de ska komma flera veckor innan själv tävlingen är.
Vi hade audition på skolan (som ni som läser min blogg annars har sett tidigare), med en jury som bestod utav fyra personer - två sångpedagoger från skolan (som jag känner mig ganska trygg med, så det var störtskönt!) och två SVT-människor, som heter Martin Kagemark (även gift med Christer Björkman haha) och Mattias Carlsson.
Min sångaudition gick jättebra och jag är fortfarande jättenöjd, dansen gick däremot inte alls lika bra, men jag är så glad över att jag sökte!
Platserna för solisterna var dock det ganska ont om, och de flesta som togs ut hade någon likhet med själva originalartisten. Men jag är otroligt glad för deras skull, men även för körarnas skull - för vi hade det minst lika kul!
Vi öva i flera veckor innan vi körde genrep på skolan en sista gång, med alla bidrag. Jag kände hur jag ändå fick en kick utav att uppträda även om jag inte var i "centrum", vilket är bra - för man kan inte vara "the center of attention" hela tiden..
Veckan därefter var det arenan som gällde, och som sagt det var verkligen SKITKUL! Åh, jag lever på det fortfarande!
Vi fick ha in-ears, sånna som stora artiser använder sig utav & bara det var en sån grej. Sen när det gäller kameror som var det galet kul det också! Inte var dag man har en kamera upptryckt i huvudet som man inte får kolla i, inte heller varje dag man ser sig själv på stora storbildstvapparater..
Man gick förbi Christer Björkman och Petra Mede i korridoren som om man alltid gick förbi dom, jag menar..aaah.
Jag är så grymt glad över att jag har fått vara med, och jag vet att jag gärna vill fortsätta med sånt här - för det är verkligen så himla kul! Iiiih, blir helt till mig!
Imorgon så ska jag sitta i arenan igen, bara att jag ska vara i själva arenan hela tiden, inte backstage. Jag ska se på när de riktiga tävlanden ska framföra sina låtar, de låtar som vi på skolan har gjort så grymt bra redan. De har mycket att leva upp till, haha!
Jag har lärt känna många personer som jag annars inte skulle lärt känna och pratat med så många trevliga människor. Efter att vi hade kört igenom Israels bidrag en sista gång på arenan var alla mina uppdrag gjorda där och jag fick gå hem, men jag ville inte!
På fredag ska några utav oss sjunga på Gustav Adolfs torg, Eurovision village, igen med några bidrag. Jag själv ska vara med i Makedoniens & Israels. Riktig publik mitt i Malmö. Jag ser verkligen fram emot det!
Wiiie, jag lever på ett moln just nu. Även om jag har massvis med läxor och prov, men just nu försöker jag bara lägga det åt sidan lite och tänka på vilket äventyr detta har varit, och är. Vi är inte klara än liksom, haha!
Som sagt, det här ångrar jag aldrig. 
 
Här är jag då med och körar till Israels bidrag, med Jill och Petter som också körar, och Nelly som sjunger solo!
Vi fick uppgifter om att alla bilder vi tagit inne själva på arenan inte får läggas ut på internet någonstans förrän första deltävlingen är sänd, så jag lägger inte ut mina egna bilder - även om pressen typ redan har gått ut med det haha. Och bilden från Israels bidrag har jag tagit från min skolas facebook-sida.
HA DET BÄST!

nä, nu somnar jag

Nybäddad säng, nyduschad & trött.
Godnaaaatt!


jag längtar smått ihjäl mig


det är ju det

Jag försöker fly från verkligenheten, det är det. Ja, det är det som jag försöker med.

RSS 2.0